Adobe Flash Sahne Alanı Kulanma


Sahne Alanı Flash Professional belgeleri oluştururken grafik içeriği yerleştirdiğiniz dikdörtgen alandır. Geliştirme ortamındaki Sahne Alanı, Flash Player'da veya bir web tarayıcısında oynatma sırasında belgenizin içinde görüntülendiği dikdörtgen boşluğu temsil eder. Çalışırken Sahne Alanı'nın görünümünü değiştirmek için yakınlaştırın ve uzaklaştırın. Sahne Alanı'nda öğeleri konumlandırmanıza yardımcı olması için ızgara, kılavuz ve cetvelleri kullanabilirsiniz.


İçerikle birlikte Zaman Çizelgesi ve Sahne Alanı.

Sahne Alanı'na yakınlaştırma

Ekranda tüm Sahne Alanı'nı görüntülemek veya çiziminizin belirli bir alanını büyüterek görüntülemek için büyütme düzeyini değiştirin. Maksimum büyütme monitörünüzün çözünürlüğüne ve belgenin boyutuna bağlıdır. Sahne Alanı'na minimum uzaklaştırma değeri %8'dir. Sahne Alanı'na maksimum yakınlaştırma değeri %2000'dir.
  • Bir öğeyi yakınlaştırmak için Araçlar panelinden Yakınlaştırma aracını  seçin ve öğeyi tıklatın. Yakınlaştırma aracında yakınlaştırma ve uzaklaştırma arasında geçiş yapmak için Büyüt  ve Küçült  değiştiricilerini (Yakınlaştırma aracı seçiliyken, Araçlar panelinin seçenekler alanında bulunur) kullanın ya da Alt (Windows) veya Option tuşuna (Macintosh) basıp tıklatın.
  • Çiziminizin belirli bir bölgesini pencereyi dolduracağı şekilde yakınlaştırmak için Yakınlaştırma aracıyla Sahne Alanı'nda dikdörtgen bir seçim yapın.
  • Sahne Alanı'nın tamamını yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için Görünüm > Yakınlaştır veya Görünüm > Uzaklaştır'ı seçin.
  • Belirli bir yüzdeyle yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için Görünüm > Büyütme'yi seçin ve alt menüden bir yüzde seçin ya da belge penceresinin sağ üst köşesindeki Yakınlaştırma denetiminden bir yüzde seçin.
  • Sahne Alanı'nı uygulama penceresine tamamen sığacak şekilde ölçeklemek için Görünüm > Büyütme > Pencereye Sığdır'ı seçin.
  • Geçerli karenin içeriğini göstermek için Görünüm > Büyütme > Tümünü Göster'i seçin veya uygulama penceresinin sağ üst köşesindeki Yakınlaştırma kontrolünden Tümünü Göster'i seçin. Sahne boşsa, Sahne Alanı'nın tamamı görüntülenir.
  • Sahne Alanı'nın tamamını göstermek için Görünüm > Büyütme > Kareyi Göster'i seçin veya belge penceresinin sağ üst köşesindeki Yakınlaştırma denetiminden Kareyi Göster'i seçin.
  • Sahne Alanı'nı çevreleyen çalışma alanını göstermek ya da Sahne Alanı'nın kısmen veya tamamen dışında olan öğeleri görüntülemek için Görünüm > Yapıştırma Alanı'nı seçin. Yapıştırma alanı açık gri renkte görünür. Örneğin, karenin içine doğru uçan bir kuş elde etmek için önce kuşu Sahne Alanı'nın dışına, yapıştırma alanına yerleştirin ve Sahne Alanı'nın içine doğru hareketlendirin.

Sahne Alanı'nın görüş alanını taşıma

Sahne Alanı büyütüldüğünde, alanın tamamını göremeyebilirsiniz. Büyütmeyi değiştirmeden görünümü değiştirmek için El aracını kullanarak Sahne Alanı'nı taşıyın.
  • Araçlar panelinde, El aracını seçin ve Sahne Alanı'nı sürükleyin. Geçici olarak başka bir araçla El aracı arasında geçiş yapmak için Boşluk Çubuğu'nu basılı tutun ve Araçlar panelindeki diğer aracı tıklatın.