Bir Damla da Siz Katın



Radikal gazetesi ile Birleşmiş Milletler çevre konularında ‘koalisyon’ kurdu. ‘Biz Böyle Bir Gelecek İstiyoruz ? Damla Damla Su’ afişi yarışmasıyla çevre konusunda farkındalığın arttırılması amaçlanıyor
İskandinav Ülkeleri Bakanlar Birliği’nin desteği ile Birleşmiş Milletler’in Brüksel’de yerleşik bölgesel enformasyon merkezi ve BM Çevre Programı (UNEP) tarafından Avrupa çapında düzenlenen “Biz Böyle Bir Gelecek İstiyoruz – Damla Damla Su“ temalı ilan yarışması kapsamında su, yeşil ekonomi ve 20-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Rio+20 konferansı konularında farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Yarışma kapsamında, BM kuruluşları her ülkede medya ile ortaklıklar kuruyor. Bu bağlamda, Türkiye’de de ilan yarışmasına Radikal gazetesi destek veriyor. Yarışmayla, Türkiye dahil 48 ülkeden tasarımcıların su kaynaklarının gelecek nesillere taşınabilmesi için korunmasına yönelik farkındalığı artıracak gazete ilanları tasarlamaları hedefleniyor. Yarışmanın ana sponsorluğunu “We are Water Foundation” üslenmiş bulunuyor.

Yarışmanın birincisine verilecek 5 bin Euro’luk ödül ise İskandinav Ülkeleri Bakanlar Birliğince sağlanıyor.

Birleşmiş Milletler yetkilileri, küresel gayrisafi hasılanın yüzde 0,16’lık miktarının su alanında yatırıma dönüştürülmesinin, temiz içme ve kullanma suyu bulamayan milyarlarca insanların sayısının ilk etapta yarı yarıya azalmasını sağlayacağını belirtiyor. İlan yarışması da bu konuda farkındalığı artırmayı amaçlıyor.
Jüride Türk üye de bulunuyor

Yarışma sonucu belirlenecek tasarımlara çeşitli alanlarda ödüller verilecek. Ayrıca internet üzeriden yapılacak oylama ile halkın birincisi de belirlencek. Ancak, birincilik ödülünü alacak tasarım, reklamcılık alanında faaliyetlerde bulunan uluslararası üyelerden oluşan jüri tarafından belirlenecek.
Jüri üyeleri şunlardan oluşuyor:

Jacques Séguéla; Havas Başkan Yardımcısı,
Catarina de Albuquerque, BM Temiz İçme ve Kullanma Suyuna Ulaşma Özel Raportörü
Connie Hedegaard, Avrupa Birliği İklim Değişikliği ile mücadele Komiseri,
Ferah Perker, Grafik tasarımcısı.
Omar Vulpinari, Fabrica Göresel İletişim Daire Başkanı
John Vidal, Guardian gazetesinin çevre konularından sorumlu yazı işleri müdürü
Jens Assur, İsveçli fotoğraf sanatçısı

Başvuru tarihleri

Yarışmaya başvurular 10 Aralık 2011 İnsan Hakları Gününde başlayacak ve 29 Şubat 2012 tarihine kadar sürecek.

Halk oylarıyla dereceye girenler 22 Mart Dünya Su Gününde açıklanacak. Gençlik Ödülünü kazananlar ise 11 Nisan’da. Yarışmada dereceye girenler ise 5 Haziran 2012 tarihinde kamuoyuna tanıtılacak.
Detaylı bilgi için

Yarışmaya katılım şartları hakkında daha detaylı bilgiye www.dropbydrop.eu adresinden ulaşabilirsiniz