Format atma derdi sona eriyor!


Bilgisayardan çok anlamayan kişiler için büyük bir sorun haline gelen sistem çökmelerine çözüm bulmak için yıllardır çalışmalar sürdürülüyordu. Sistem hataları ve çökmeleri, evde, işte, bankamatik sistemlerinde, kurumsal ya da askeri uygulamalarda çoğu zaman meydana geliyor. Şimdi bu sorun yeni geliştirilen bir teknoloji ile ortadan kalkabilir.
Systemic adını taşıyan bilgisayar sistemi, London College Üniversitesi'nde görev yapan Peter Bentley ve Christos Sakellariou isimli iki araştırmacı tarafından geliştirildi. Bu sistem herhangi bir problem ya da sorun oluştuğunda kendini yeniliyor ve format atmaya gerek kalmıyor.
Format atma derdi sona eriyor!
Araştırmacılar, bu teknoloji ile askeri insansız savaş araçlarının havada karşılaştıkları sistem kaynaklı bir soruna karşı kendilerini yeniden programlayarak sorunu çözebileceklerini ileri sürdüler. Bu sistemi kullanan bilgisayar sisteminin kendisini onarmak için yedekte tuttuğu temiz ve sorunsuz kodları kullanarak bu işi gerçekleştiriyor.
Ev kullanıcılarının yakın zamanda bu sistemi göremeyeceği söyleniyor ve büyük ihtimalle ilk önce askeri alanda kullanımı mümkün olacak. Eğer bu sistem yaygınlaşırsa, format atmayı bilmeyenler için sürekli format atıp para harcamak sonra erecek.

Yorumlar