Fotolia, Adobe InDesign, Illüstratör ve Photoshop için Piyasanın İlk Eklentisini Sunuyor



Eklenti sayesinde Adobe CS 5’te doğrudan Fotolia’nın imaj bankasına ulaşılabilir. Beta versiyonu hemen indirilebilir.
New York / İstanbul, 3 Nisan 2012 – Avrupa’nın bir numaralı mikrostok fotoğraf ajansı Fotolia dünyaca tanınan web geliştiricisi Silicon Publishing ile birlikte yepyeni bir eklenti geliştirdi. Bu eklenti, Fotolia’nın 16 milyondan fazla görselini doğrudan Adobe Creative Suite 5’in içinde ulaşılabilir kılıyor. Eklentinin beta versiyonu hemen indirilebilir durumda ve çok yakında final versiyonu da sunulacaktır.

Eklenti Adobe Creative Suite 5’in tüm edisyonlarıyla uyumlu olmakla beraber  Adobe Photoshop, Adobe InDesign ve Adobe Illustrator kullanıcılarına ilk kez programların içinde doğrudan ve kesintisiz şekilde Fotolia görsellerini aramayı, yönetmeyi ve satın almayı sağlamaktadır. Dokuz dilde sunulan eklenti sayesinde tasarım ve masaüstü yayıncılığı iş akışları en iyi şekilde gerçekleştirilebilecek ve kullanıcılar Adobe programlarından çıkmak zorunda kalmadan Fotolia’nın görsel arşivini ve fonksiyonların kullanabilecektir.

Eski Adobe yazılımcıları olarak çok kapsamlı tecrübeleri sayesinde Silicon Publishing ekibi eklentiyi 3 ay gibi az bir zamanda geliştirebildi. Asıl çözümlenmesi gereken husus ve başlıca hedef Fotolia platformu ile Adobe uygulamaları arasındaki birbiriyle çalışma işlemini mükemmelleştirmekti. Örneğin görsellerin eskiz dosyalarını kesintisiz bir şekilde ve anında yüksek çözünürlüklüleriyle değiştirme işlemi gibi.

Fotolia LLC’nin CEO’su ve kurucu ortağı Oleg Tscheltzoff: „Fotolia, Adobe’nin yeni CS Eklenti-Teknolojisi’ni etkin biçimde kullanan ilk büyük stok fotoğraf ajansı olduğu için gurur duyuyoruz. Müthiş ve şaşırtıcı uzmanlığa sahip olan ve de yaratıcı süreçleri kavrayıp tasarımcıların ve diğer yaratıcıların bu teknolojiden yararlanmalarını sağladıkları için Silicon Publishing’in yazılımcılarına teşekkür etmek istiyorum.“ dedi.
Silicon Publishing’den Olav Martin Kvern bunu ekledi: “Adobe’nin yeni CS Eklenti-Teknolojisi bizi büyülüyor. Bu yeni teknoloji, Adobe’nin değişik uygulamalarını yaratıcı araçlarıyla zenginleştirmek isteyen tüm yazılımcılara güçlü bir çözüm sunmaktadır. Eklenti-Teknolojisi, Adobe Flex’i kullanarak tamamen yeni CS Eklentisi geliştirmemizi ve böylece Photoshop, InDesign ve Illustrator’ı Fotolia’nın engin görsel arşiviyle birleştirmemizi sağladı.“

Eklenti, Beta versiyonu olarak şu an Windows ve Mac için yandaki sayfadan ücretsiz indirilebilir:http://www.fotolia.de/adobeplugin (CS 5 ve CS 5.5 ile uyumludur).


Fotolia hakkında  New York merkezli Fotolia LLC 12 dilde 15 ülkede ve bölgede sunduğu hizmet ile Avrupa'nın bir numaralı stok fotoğraf ajansıdır. 2004 yılında New York City'de kurulan Fotolia bugün 16 milyonun üzerinde yüksek kaliteli ve telif ücretsiz fotoğraf, illüstrasyon, vektörel çizim ve video sunmaktadır. Fotolia'nın 3 milyondan fazla üyesi bulunmaktadır. Aralık 2007'de ise Fotolia ilk bağımsız mikrostok fotoğraf ajansı olarak geleneksel resim ajanslarının piyasasına adım attı ve saygın fotoğraf sanatçılarının eserlerini münhasır olan 'Fotolia Infinite Collections' kapsamında sunmaya başlamıştır. Fotolia hakkında daha fazla bilgi almak için şirket web sitesi ziyaret edilebilir: www.fotolia.com.tr

Silicon Publishing hakkında  Silicon Publishing, Web-to-Print, Web-to-Web, Multi-Channel ve otomatikleştirilmiş başka yayıncılık çözümleri sunan lider bir yazılım geliştiricisidir. Merkezi San Francisco’da olan şirket Adobe Scene7 ve InDesign Server gibi Kern-Teknolojilerini kendi yenilikçi yazılımlarıyla birleştirerek kullanıcılara yüksek kaliteli içerikleri tüm medyalar için üretmeyi ve otomatikleştirmeyi sağlamaktadır. Dünyanın en önde gelen markalarına Premium-Publishing çözümleri üretiminde on yıldan fazla tecrübesi olan Silicon Publishing hakkında daha fazla bilgi almak için: www.siliconpublishing.com/

Basın İrtibat
Akın Külhanbey
Fotolia Ülke Müdürü Türkiye
Fotolia LLC
akin@fotolia.com
www.fotolia.com.tr