Grafik Tasarım ve Grafik Sanatlar Çalıştayı



Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü 11-15 Ekim 2011 tarihleri arasında 5 gün sürecek olan “Grafik Tasarım ve Grafik Sanatlar Çalıştayı” düzenlemiştir
Grafik Bölümü; düzenlediği çalıştay aracılığıyla sektörün gereksinimlerini karşılayacak donanıma sahip, tasarım estetiği ve algısı yüksek bireyler yetiştirme doğrultusunda öğrencilerine yeni ufuklar açmayı, öğrencilerini alanın uzman isimleriyle ve deneyimleriyle tanıştırmayı, bununla birlikte çalıştaya katılan tasarımcı ve sanatçılar arasında köprü oluşturmayı amaçlamıştır. Ayrıca alanlarında başat rol oynayan tasarımcı ve sanatçıların öğrencilerle deneyimlerini paylaşmaları ve geleceğe dönük olarak tasarım ve sanat alanında işbirliği temellerini atmaları hedeflenmiştir.

Çalıştaya Dumlupınar Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Kemerburgaz Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Işık Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nden tasarımcı ve sanatçı akademisyenlerin yanı sıra alanın önde gelen diğer tasarımcı ve sanatçıları da katılacaktır. Atölye çalışmalarının yanı sıra konferans, panel ve söyleşilerle oldukça zengin bir içeriğe sahip olan çalıştay; katılımcıların, izleyicilerin ve öğrencilerin birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunabileceği, yeni deneyimler ve fikirler kazandığı tasarım, sanat ve kültür şölenine dönüşecektir. Çalıştay kapsamı doğrultusunda tasarımcı ve sanatçılar, grafik tasarım, hareketli grafik tasarım, illustrasyon, kaligrafi, tipografi, özgünbaskı resim, fotoğraf gibi çeşitli tasarım ve sanat dallarında öğrencilerle birlikte atölye çalışmaları yapılacak ve konferanslar verilecektir. Bu çalıştay aracılığıyla Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin grafik tasarım ve grafik sanatlar alanında önemli kazanımlar elde edebileceği umulmaktadır.  

“Grafik Tasarım ve Grafik Sanatlar Çalıştayı”, 11 Ekim 2011 tarihinde konukların Dumlupınar Üniversitesine gelişlerinin ardından, 12 Ekim 2011 tarihinde “Çalıştay Açılış Programı” ile başlayacaktır. Bu tarihten itibaren 14 Ekim 2011 Perşembe gününe kadar atölye çalışmaları, konferanslar ve söyleşiler devam edecek ve aynı gün sergi açılışı gerçekleştirilecektir. 15 Ekim 2011 cumartesi günü ise gerçekleştirecek “Frigya Vadileri” gezisi ile program sona erecektir. Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü grafik tasarım ve grafik sanatlarla ilgilenen herkesi bu çalıştayda aralarında görmekten mutluluk duyacaktır.