Magic Tool Aracı Nedir ? | Nasıl Kullanılır?


Merhabalar,
.  Magic tool aracı photoshop kullanmak isteyenlerin sık sık kullanacağı bir seçme aracı diyebiliriz. Bu yüzden bu konuyu bolca örnek yaparak kavramaya çalışın. Eğer sorununuz olursa konu altından iletebilirsiniz. Öncelikle bu seçim aracının altında  2 adet farklı seçim aracı bulunmakta bunlara ulaşmak için aracın üzerine farenin sol tuşu ile basılı tutmanız yeterlidir.
İlk olarak tanıyacagımız  magic tool aracını tolbar menüsündeki yerine ve görüntüsüne bakalım.




Magic Wand tool  aracı hakkında ,
Kelime anlamı:  Sihirli deynek & çubuk manasına gelmektedir. bi nevi Sihirli secim aracı diyebiliriz..
Kısa yol tuşu:  Magic [ W ]and Tool  W’dir.
Amacı;
Magic Wand tool  bir secim aracıdır, tek farkı ise tıklama ile secim alanı yapmamızı saglar, Lasso tool , Pen tool , yada marquee tool  gibi secim alanı yapan tool araçlarıdan tek farkı vardır, Magic wand tool  Renk tonlarının  en sık oldugu kesimleri secer örnegin, Bir resimde sağ ve sol olmak üzere 2 renk var kırmızı ve beyaz ,siz kırmızıya tıklarsanız sadece kırmızı olan kısımları secicektir, beyaz olan kısıma girmez. Bu Kırmızı beyaz örnegini bir resim ile acıklıyacak olursak,

Yukarıdaki resimde gördügünüz gibi calışma sayfasının sol tarafı kırmızı sağ tarafı ise, beyaz renginde, Magic Wand tool ile  hangi alana tıklarsanız  o alanın rengini secicektir, yani bir nevi tonlamalara hangi renk daha cok yakın ise sadece onu seciyor.
Normal bir resim ile örnek verelim şimdi.

Yukarıdaki resimi büyüterek bakar iseniz görüceksiniz zaten, Secim aracının durdugu yerden bir kere tıklayarak secim yaptıgı alanın rengi hemen hemen secim yaptıgı renkler ile aynı yani gri tonuna yakın.
Wand tool  ile sadece 1 kereye mahsus secim yapmıyorsunuz tabiki, Wand tool secili iken,  Shift  tuşuna basarak secim yaptıgımız alanın üstüne secim yapılmamış kısımlarında secimini yapabiliyoruz. Aynı şekilde seçmek istemediğimiz yerleri ise Alt tuşu ile seçi dışına alabiliyoruz.
Yukarıdaki resimde gördügünüz gibi, Shift tuşuna bastıgımda  Wand tool  aracının  sol alt köşesinde  Artı+  simgesi cıkıyor ve bununda, sürekli secim yapabilmek oldugunu yani secimin üstüne deselect yapmadan secim yapabilecegimizi söylüyor.
Aynı şekilde, Alt tuşuna basarsakda Wand tool aracının aynı köşesinde  Eksi-  işareti cıkacaktır bununda, geriye doğru oldugunu anlamışsınızdır zaten, ters işlem yani.
Seçimi yaptık seçimi yaptıktan sonra Del tuşuna basalım ve seçtiğimiz yeri silelim. :)
Bu aracı kullanarak hazırladığım  ufak bir photoshop çalışmasını yukarıda görebilirsiniz.
Bir sonraki dersimizde görüşmek dileği ile.