Nokia'dan 4 cep birden

35 liraya telefon

Nokia, Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde biri 15 euro (35 lira) fiyat etiketinde olan 4 yeni telefonunu tanıttı.

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress / MWC) başladı. Çarşamba gününe kadar devam edecek olan fuara Nokia damgasını vurdu. 4 yeni telefonunu tanıtan Nokia, 15 euro (yaklaşık 30 TL) fiyat etiketli Nokia 105 model telefonuyla dikkatleri üzerine çekti. Başlangıç seviyesi kategorisinde yer alan Nokia 105, kullanıcıların temel ihtiyaçlarını karşılayan özellikler sunuyor. 1.5 inç'lik ekranıyla 12.5 saat kesintisiz telefon görüşmesi yapılabilmesine olanak veren Nokia 105, klasik tuş takımıyla geliyor. Cihazın bataryası standby konumunda 35 gün süresince dayanabiliyor. FM radyo, renkli ekran, alarm, takvim, hatırlatma gibi temel uygulamalar cihazda yer alıyor.

İŞTE NOKİA'NIN YENİ TELEFONLARI / FOTO GALERİ
FM RADYOSU VAR, KAMERASI YOK
Nokia 105'in en büyük eksiklerinden biri şüphesiz kamerasının ve ses açma/kapama butonunun bulunmaması. Önümüzdeki haftalarda satışa sunulması beklenen cihaz Çin, Endonezya, Hindistan ve Nijerya gibi gelişmekte olan ülkelerdeki kullanıcılara ulaşacak.
Nokia'nın tanıttığı ikinci telefon ise yine başlangıç seviyesinde yer alan Nokia 301'di. 2.4 inç'lik ekranıyla Nokia 105'ten daha büyük bir ekrana sahip olan cihazda akıllı kamera ve 3.5G HSPA ağ teknolojisi de destekleniyor.

SYMBIAN'A DEVAM

Nokia Series 40 işletim sistemi altında çalışan cihaz, klasik fiziksel klavyesiyle geliyor. 3.2 megapiksel dahili kamerasıyla dikkat çeken Nokia 301, 20 saate kadar kesintisiz konuşma süresine imkan veriyor. Tek ve çift SIM kartlı olmak üzere iki farklı modele sahip olan Nokia 301, Haziran ayından sonra 85 dolarlık fiyat etiketiyle 120'nin üzerindeki ülkede satışa sunulacak.

WINDOWS PHONE 8'Lİ İKİ TELEFON BİRDEN
Nokia'nın bir diğer akıllı telefonu ise Lumia 720'ydi. Orta seviye akıllı telefon kategorisinde yer alan Lumia 720, 4.3 inç'lik bir ekrana sahip. Windows Phone 8 işletim sistemini kullanan cihazın dokunmatik ekran hassasiyeti ise son derece yüksek ve son derece hızlı tepki veriyor. Qualcomm MSM8227 1 GHz işlemciden güç alan cihazda 8 GB dahili hafıza yer alıyor. MicroSD kart yuvası sayesinde toplam hafızası artırılabilen cihazda 6.7 megapiksel Carl Zeiss optikli kamera yer alıyor.
NFC, A-GPS, Bluetooth 3.0 ve WiFi ağ teknolojilerini destekleyen cihazın ağırlığı ise 128 gramı geçmiyor. Cihaz bu yılın ikinci çeyreğinde 250 euroluk fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Nokia'nın tanıttığı son telefon olan Lumia 520 ise Windows Phone 8 işletim sistemini kullanan ve Lumia 720'nin bir alt modeli olan bir cihaz. 4.0 inç'lik ekrana sahip olan cihaz 800x480 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşıyor. 1 GHz çift çekirdek işlemciden güç alan cihazda 8 GB dahili hafıza yer alıyor ve toplam hafıza microSD kart yuvası sayesinde 64 GB'a kadar yükseltilebiliyor. 5 megapiksel dahili kamerası olan cihaz, 720p HD formatında görüntü kaydı yapabiliyor. 124 gram ağırlığında olan cihaz, bu yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak ve fiyat etiketi 139 euro olacak.

Bu fiyatlarla Nokia, akıllı telefon pazarında fiyat etiketini iyice aşağı çekmiş oldu. Nokia'dan tablet bekleyenlerin umudu ise bir başka bahara kaldı.

Yorumlar