Playstation 4 Duyuruldu !


Playstation 4 Duyuruldu

Sony’nin düzenlediği etkinlik 21 Şubat Perşembe günü gece 3 itibariyle sonlandı. Ve beklenen gerçekleşti:Playstation 4 duyuruldu!
Konsola ait bir görüntü göremedik belki ama teknik özellikleri, barındırdığı yazılımlar ve hedefledleri adına Playstation 4 için her şey açıklandı. Üstelik bir dolu yeni oyunun da tanıtımı yapıldı.
Etkinlik sırasına göre önemli noktaları paylaşmaya başlayalım. Ama şu notu da ekleyeyim: Etkinliğin önemli bir bölümü yeni oyun tanıtımlarıyla geçti. Bu oyunlara bakmak isterseniz Playstation 4 için Yeni Duyurulan Oyunlar yazımıza göz gezdirebilirsiniz.
PS4 Etkinlik

Teknik Özellikler ve Kontrol Cihazı

Sahneye ilk olarak Sony’nin CEO’su Andrew House çıktı. “Bugün Playstation adına atılan cesur adımları göreceksiniz.” diyen House, etkinliğin en başlarında Playstation 4 duyurusunu resmi olarak yaptı.
Konsola ait teknik özellikleri de açıklayan House, Playstaion 4’ün X86 mimarili 8 çekirdek işlemciye, GDR 5 kullanan yüksek optimizasyona sahip bir PC GPU'ya, 8 GB Ram'e ve dahili bir sabit diske sahip olduğunu açıkladı. Playstation 4’ün GPU gücünü göstermek adına etkinlikte bir demo da yayınlandı. Bu demoda konsol, sadece GPU gücünü kullanarak bir milyon farklı objeyi hareket halinde gösterebildi.
DualShock4
Teknik özelliklerin ardından gösterilen DualShock4, daha önce haberini yaptığımız sızan fotoğraftaki görüntüyle oldukça benzer.
Dokunmatik ekran, kulaklık girişi, oyuncuları tanımaya yarayan mavi ışık barı üzerinde barındıran DualShock4, 3D kamerayla bir çift oluşturarak hareket algılayan bir kontrol cihazına da dönüşüyor. Bunların dışında üzerinde bir de Share (Paylaş) butonu barındıran DualShock4, anında paylaşım yapmanıza olanak tanıyor.
Playstation 4 Yazılımı
Playstation 4’te en dikkat çekici noktalardan biri, zaman kaybetmeden kaldığınız yerden oyuna devam etmek. Bir oyunu oynarken konsolu kapatsanız bile tekrar açtığınızda tek tuşla oyuna kaldığınız yerden anında devam edebileceksiniz.
Artık oyun indirirken bekleme işine de son veren Sony, istediğiniz dijital oyunu hemen oynamanıza imkan tanıyacak. Online mağaza üzerinde gördüğünüz bir oyunu indirmek yerine direkt oyuna girerek oynayabileceksiniz. Siz oynarken, oyun arkada inmeye devam edecek. Böylece hiç zaman kaybetmemiş olacaksınız. Sony’nin yeni nesilde önem verdiği şeylerden biri de bu: Hız.
PS4 Etkinliği
Diğer üzerinde durulan konuysa sosyalleşmeye. Hızlıca sosyal ortamlarda oynadığınız oyunlarla ilgili paylaşım yapabileceksiniz. Oyundan bir sahnenin videosunu arka planda upload ederken oyununuzu oynamaya devam edebileceksiniz. Hatta isterseniz canlı yayın bile yapabilirsiniz. Üstelik arkadaşlarınız canlı yayınlarınıza katılarak size yorumda da bulunabilecekler
Kişiselleştirme; Playstation 4’ün ana noktalardan biri daha. Size özel bir arayüz çıkaracak olan Playstation 4, her kullanıcı için özel bir şeyler sunmak istiyor. Bunun için mobil desteği de sunan PS4, beğendikleriniz ve oynadıklarınızı zamanla öğrenecek ve gelecek oyunlar arasından size uygun olanlarla ilgili gelişmeleri profil sayfanıza yönlendirecek. Profilinize tablet ve mobil cihazlarınızdan da ulaşabileceksiniz. Böylece hayatınızın her anında PS4’le irtibat halinde olacaksınız.
İşin hem sosyal hem de teknik kısımlarından birisi de Playstation 4’ü PS Vita ekranınıza taşıyabiliyor olmanız. Aynı ekranda iki kişi (Splitscreen) oynama devrine son vermek isteyen Sony, ekranı ikiye bölmek yerine alternatif olarak ikinci oyuncunun, oynanan oyunu PS Vita veya tabletinin ekranına taşımasını sağlamış.
Tek başınıza oynadığınız anlarda da PS4 ekranınızı PS Vita’ya taşıyabileceksiniz. Evde misafirler olduğunu düşünün. Salona ulaşamıyorsunuz. PS4'ünüzü açıp içeri gidebilir ve PS Vita'nızdan Playstation 4'e bağlanarak PS4 oyununuzu oynayabilirsiniz.
Etkinlikte Playstation markasına ait eski oyunlarında internet üzerinde oynanabileceğine değinen Sony, Playstation 4’ün direkt olarak bu özelliği içereceğine dair bir açıklama yapmadı.
Ama Konsol Yok!
Etkinliğin sonunda Playstation 4’e dair bir görüntü göremedik. Bunun yanında konsola dair bir fiyatta paylaşmayan Sony, sadece konsolun çıkış tarihi için bir aralık verdi.
Playstation 4 2013 sonlarına doğru çıkacak. Ancak kesin tarih için diğer bilgiler gibi E3 2013’ü beklememiz gerekecek.