Vektörel Göz Çizimi

Anime tarzı bir göz çizmek öğrenin
Bu eğitimde Maxim Grafskiy nasıl klasik bir anime tarzı göz çizmek için size öğretecektir. Tekniği, Corel DRAW varolan öğretici ödünç geliştirilmiş ve Inkscape için ayarlandı.
Ben zaten vektör grafikleri bir kavrayışa sahip olduğunu varsayarak yaşıyorum. Öğretici kendisi kullanarak becerilerini artıracak Kalem Inkscape içinde (Bezier eğrisi) aracı.
Sonuç böyle bakıyor olmalıdır:
Anime tarzı göz
Kullanarak kapaklarını çizerek başlayın Kalem aracı. Bu biraz zaman alabilir, bu yüzden lütfen sabırlı olun. Üstüne bulanık parçası kullanılarak oluşturulabilir Tweak aracını Kabalaştır modu.Ancak dikkatli olun - bu modda çok düğümleri oluşturmak için çok kolay, Kuvvet = 25 yapmalıdır. Siyah renk ile sonuç doldurun.
1.png
Gözün beyaz çizin ve kapak (kullanmak altına yerleştirin PgDown seçilen nesne üzerinde), sonra 0,0,0,12 renk (CMYK) ile doldurun.
2.png
Şimdi öğrenci ve iris çizin. Bunu yapmanın en kolay yolu, iki elips çizin (onların vuruş altını çizmektir Yolu> Yolu için İnme ) ve sonuçlandı şekiller çimdik. Size seçme ve sol dış düğümleri kaydırarak yapabilirsiniz özetlenen elipsin sol ark kalınlaşma istiyorum iris örneğin. Yoksa sıfırdan yolları çizebilirsiniz.
3.png
Şimdi kullanmak Dolgu ve Kontur 80,50,0,75 renk (CMYK) ve iris ile öğrenci doldurmak için iletişim - bir radyal degrade 70,35,0 için 100,35,0,35 (CMYK) den gidiyor, 55 (CMYK tekrar).
4.png
Sonra kullanmak Kalem golleri nesneleri oluşturmak ve 20,10,0,10 renk (CMYK) ile bunları doldurmak için bir araçtır. Nesneler geometrik mükemmel olmak zorunda değilsiniz, ama sadece bu yüzden bunları yapmak isteyebilirsiniz.
5.png
Sonraki adım Aşağıdaki resimde olduğu gibi bir şekil oluşturmak. Bu biraz zaman alacak. En kolay yolu, yine, temel oval çizin ve sonra sadece düğümleri ile doldurmak ve konum içine sürüklemektir. Ve düğümleri ile doldurmak için en iyi yoldur ekle Düğümler ... uzantısı (Uzantılar> Modify Yolu> Add Düğümler ... ). Yoksa bazı düğümleri seçebilirsiniz ve defalarca uygun düğmeyi tıklatın Düğüm aracı seçeneklerini araç ya da sadece basın Ins tuşuna basınız. Ne zaman yapılır, 55,25,0,15 renk ve% 50 daha düşük opacity ile şekil doldurabilirsiniz.
6.png
Bu nesnenin iki kopya oluşturun, bunları dikey birbirlerine ilişkin kayması ve kullanımı Yolu> Kavşağı ( Ctrl + * ) böyle bir şekil almak için:
7.png
8.png
Ama iris tam düz değil, ha? O yüzden olayları kullanarak bazı derinlik ekleyelim. KullanınKalem aşağıdaki resimde olduğu gibi çeşitli nesneler oluşturmak için bir araçtır:
9.png
Degrade tam şeffaflık için saf beyaz gidiş ile büyük olayları nesneleri doldurun. Sonra Gauss bulanıklığı (en kolay yolu onu yapmaktır geçerlidir Dolgu ve Kontur küçük nesnelere iletişim).Bulanıklar için farklı yarıçapları kullanın.
10.png
Şimdi sadece göz kapağı bir gri gölge oluşturmak zorunda. O gölge için 0,0,0,30 kullanın (CMYK tekrar):
11.png
Tüm bu!
Eğer göz casus bit istiyorsanız Oh, ve, her şey yukarıdaki deliği eklemek için çekinmeyin. Bu kadar kolay:
  1. Bir dikdörtgen çizimi
  2. Yukarıda bir daire çizimi
  3. Hem seçme ve kullanma Yolu> Fark ( Ctrl + - )
  4. Özetleyen bir dikdörtgen çizimi o ( Nesne> Yol Object ) ve yatay birbirinden uzak iki alt düğümler sürükleyerek
  5. Şekiller ve kullanarak hem seçme Yolu> Fark ( Ctrl + - Tekrar)

Yorumlar