YouTube, TV kanalı oluyor!

YouTube, TV kanalı oluyor!

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi artık bir TV kanalı haline dönüşüyor.

Sosyal medya deyince belki Facebook ve Twitter’ın ardından hemen akla gelen YouTube, video paylaşımında bir ilke daha imza atıyor.  Bir internetservisi olarak video paylaşım hizmetine başlayan Youtube, televizyon yayınlarına uyumlu olmasını sağlayacak bir uygulama ile artık TV kanallarındaki yerini alacak.
Bu konudaki gelişme; İngiltere’nin devlet radyo ve televizyon kurumu BBC ile ITV adlı  televizyonunun ortak girişimi olan Freesat üzerinde gerçekleşti. Ön ödeme sistemli bir “set-top” dijital uydu platformu olan Freesat, bu yılın Mart ayından itibaren YouTube’u platformunun içinde bir kanal olarak yerleştireceğini açıkladı.

Bu uygulamayı dünyada ilk defa hayata geçirecek olan Freesat, YouTube’u televizyon ile uyumlu hale getirebilmek için HTML5 kullanacağını açıkladı. Dolayısıyla YouTube her nekadar bir TV kanalı olarak görünse de, aslında bir HTML5 uygulaması olacak.
Başta da belirttiğimiz gibi BBC ve ITV’nin ortak girişimi olan Freesat, İngiltere’de 1.7 milyon kişi tarafından kullanılıyor. İçinde 180 kanalın bulunduğu ve aynı zamanda internet bağlantılı “set-top box” dijital platform versiyonunun yıllık ücreti ise 279 Pound.