Malatya Belediyesi Logo Tasarım Yarışması


Malatya Büyükşehir Belediyesi kurum kimliğinde kullanılacak, özgün amblem / logo’nun tasarlanması amacıyla düzenlenen Malatya Belediyesi Logo Tasarım Yarışması sonuçlandı.

Toplamda 1323 eserin katıldığı yarışmadabirinciliğe değer eser bulunamadı.
Yarışmaya katılan bütün eserlerin isimleri gizli olarak jüri üyeleri tarafından değerlendirildiği belirtilen açıklamada, Jürinin değerlendirme kriteri olarak Belediye gibi hizmet ve insan odaklı bir kuruma yakışır, Malatya ilinin kültürel, tarihi ve sosyal yapısını yansıtabilecek imgesel gücüne sahip kullanım açısından pratik ve sürdürülebilir, çağdaş bir sembolün seçilmesi konusunda hem fikir olunduğu ve eserlerin bu yöntemle değerlendirildiği kaydedildi.
Tek tek değerlendirilen 1323 eserden 23 adet eserin finale kaldığı belirtilirken, 23 adet eser üzerinde yapılan değerlendirmede ise Jüri tarafından birinciliğe layık eserin bulunamadığı açıklandı.
Logo Tasarım Yarışması Jürisi tarafından birinciliğe layık eser bulunamazken, 4 esere teşvik ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Jüri, Toplam ödülün belirlenen bu dört eser arasında eşit bir şekilde dağıtılması kararını verdi.

Teşvik Ödülü Alan Eserler

Tolga Hamdi Bektaşer - THB123


Aşkın Batur - BARAKA

Cemalettin Yıldız - 270213


Aytaç Ateş - 1212NA