Adobe Flash Araçlar panelini kullanma


Araçlar panelindeki araçlar, Sahne Alanı'nın görünümünü değiştirmenin yanı sıra, resim oluşturma, boyama, seçme ve değiştirmenize izin verir. Araçlar paneli dört bölüme ayrılmıştır:
  • Araçlar alanı çizim, boyama ve seçim araçlarını içerir.
  • Görünüm alanı, uygulama penceresinde yakınlaştırma ve kaydırmaya yarayan araçlar içerir.
  • Renkler alanı kontur ve dolgu renkleri için değiştiriciler içerir.
  • Seçenekler alanı geçerli araç için değiştiriciler içerir. Değiştiriciler aracın boyama veya düzenleme işlemlerini etkiler.
    Geliştirme ortamında hangi araçların gösterileceğini belirtmek için Araçlar Panelini Özelleştir iletişim kutusunu kullanın.
Araçlar panelini göstermek veya gizlemek için Pencere > Araçlar'ı seçin.

Araçları seçme

 Şunlardan birini yapın:
  • Araçlar panelinde aracı tıklatın. Seçtiğiniz araca bağlı olarak, Araçlar panelinin alt tarafındaki seçenekler alanında bir dizi değiştirici görünebilir.
  • Aracın klavye kısayoluna basın. Klavye kısayollarını görüntülemek için Düzen > Klavye Kısayolları (Windows) veya Flash > Klavye Kısayolları'nı (Macintosh) seçin. Macintosh'ta, yeni işaretçinin görünmesi için fareyi hareket ettirmeniz gerekebilir.
  • Açılır menüde yer alan Dikdörtgen aracı gibi görünür bir aracı seçmek için görünür aracın simgesine basın ve açılır menüden başka bir araç seçin.

Araçlar panelini özelleştirme

Geliştirme ortamında hangi araçların görüneceğini belirtmek için Araçlar Panelini Özelleştir iletişim kutusunu kullanarak Araçlar paneline araç ekleyin veya panelden araçları kaldırın.
Birden fazla araç aynı konumda göründüğünde, grubun en üstündeki araç (en son kullanılan) simgesinin sağ alt köşesinde bir ok ile görünür. Bu ok, açılır bir menüde ilave araçların bulunduğunu belirtir. Açılır menüdeki tüm araçlar için aynı klavye kısayolu kullanılır. Simgenin üzerinde fareyi basılı tuttuğunuzda, gruptaki diğer araçlar açılır bir menüde görünür.
  1. Araçlar Panelini Özelleştir iletişim kutusunu göstermek için şunlardan birini yapın:
    • (Windows) Düzen > Araçlar Panelini Özelleştir'i seçin.
    • (Macintosh) Flash > Araçlar Panelini Özelleştir'i seçin.
      Kullanılabilen Araçlar menüsü geçerli olarak kullanılabilen araçları belirtir. Geçerli Seçim menüsü Araçlar panelindeki seçili konuma atanmış araçları belirtir.
  2. Başka bir araca atayacağınız konumu belirtmek üzere araçların arasında gezinmek için Araçlar paneli görüntüsünde bir aracı tıklatın veya okları kullanın.
  3. Seçili konuma bir araç eklemek için aracı Kullanılabilen Araçlar listesinden seçin ve Ekle'yi tıklatın. Bir aracı birden fazla konuma atayabilirsiniz.
  4. Seçili konumdan bir aracı kaldırmak için aracı Geçerli Seçim kaydırma listesinden seçin ve Kaldır'ı tıklatın.
  5. Varsayılan Araçlar Paneli mizanpajını geri yüklemek için Araçlar Panelini Özelleştir iletişim kutusunda Varsayılanı Geri Yükle'yi tıklatın.
  6. Yaptığınız değişiklikleri uygulamak için Tamam'ı tıklatın ve Araçlar Panelini Özelleştir iletişim kutusunu kapatın.