Brush Tool Nedir ? Nasıl Kullanılır ?


Merhaba arkadaşlar photoshop araçlarını tanımaya devam ediyoruz. Bugun tanıyacağımız photoshop  araçlarından en önemlisi olan brush tool aracıdır. Bu araca  photoshop kullanırken sık sık basvuracağız. Bu yüzden bu aracın işlevlerini tam anlamıyla kavramak gerekmektedir. Herzamanki gibi photoshop cs5 de anlatım yapmaktayız.
Brush aracı nedir ?
Kelime anlamı : Fırça anlamına gelmektedir.
Kısayolu : (B)rush Tool. Kısayolu “B” ‘dir.

Kullanım amacı :   Aynı boya fırçasına benzetebiliriz. Duvarı boyadığımız gibi açtığımız projeyide boyamak için kullanılmaktadır. Çeşitli görünüm tarzları vardır.
Brush tool aracının görüntüsü :
brush görüntüsü
Örnekle bu brush tool aracımızı kavrayalım isterseniz öncelikle yeni bir dosya açıyoruz.
(File-> New)
brush tool aracı
Daha sonra brushumuzu seçiyoruz.  Seçtikten sonra üst bölümde aşağıdaki resim çıkacaktır bunun açıklamaları resmin altındadır.
brush tool aracı
  1. Fırçanın bulunduğu yer fırça çeşidini seçmemize yarıyor.
  2. brush tool : Bu kısımda brusha ait özelliklerini verebiliyoruz size ile brushumuzun büyüklüğünü Hardness ilede brushumuzun vurus özelliğini belirliyoruz. Bunların altındaki kutucuk ilede varolan brushlardan herhangi birini seçim yapabiliyoruz.
  3. Opacity bölümünde ise brushumuzun opaklığını ayarlayabiliyoruz.
  4. Flow bölümü ise  brushumuza açıklık rengi veriyor.

Bunları söyledikten sonra ufak bir çalışma yapalım size bölümünü 20 yapıp brushumuzu açtığımız yeni dosyanın üzerinde fare yardımı ile istediğimiz şekli yapıyoruz.
brush

Brush kullanımı bu kadar.
Üzerinde değişiklik yapmayı ilerleyen derslerimizde anlatacağız.