Markalar Sosyal Ticareti Keşfediyor



Dominos Pizza, Staples ve Wal-Mart gibi markalar sosyal medyanın satışlarını nasıl artıracağı konusundaki bilgilerini geliştirmek için girişimlerde bulunuyorlar.
Şu an Facebook’ta 3 milyondan fazla ‘beğen’i toplayan Dominos’un multimedya pazarlama genel müdürü Dennis Maloney  The Hub dergisine  hızla büyüyen e-ticaretler çalışmaları hakkında konuştu:

“Perakende sektöründe kaç kişinin online alışveriş yaptığını duysanız şaşırırsınız. Sosyal medya müşterilerimizle aramızda kurduğumuz ilişkiyi güçlendirmek konusunda bizlere büyük bir potansiyel sunuyor. Ayrıca bu güçlü ilişkiyi gerçek paralara dönüştürmek konusunda da büyük bir potansiyel taşıyor.”

American Express de Facebook’u e-ticaret faaliyetlerinde kullanıyor. Facebook’u kullanarak “Small Business Saturday” etkinliğini yaratan firma küçük işletmelere 20 bin dolar ve sosyal ağları etkin kullanma konusunda bire bir danışmanlık kazanma şansı sundu.
Facebook global pazarlama çözümleri müşteri temsilcisi David Sommer, etkinlik çerçevesinde American Express’in 20 bin dolarlık ödülünün, katılımcı perakendecilerden 25 dolarlık alışveriş yapınca hediye edilen 25 dolarlık bir kredi kazanma kampanyasıyla birleştirilerek American Express kartın kullanımının da artırıldığına dikkat çekti.

Ofis malzemeleri perakendecisi Staples da sosyal medyayı marka içeriğini ve ürünlerle ilgili promosyonları yaymak ve müşteri davranışlarını ölçmek için kullanıyor. Fakat gelir getirici olanakların anlaşılmasının zaman alacağına dikkat çekiyor.

Staples dijital pazarlama müdürü Kevin Biondi, konuyla ilgili “satış açısından değerlendirildiğinde net bir şey söylemek için çok erken. Fakat sosyal medyanın büyümesiyle ve insanların sosyal medyada kendilerini daha rahat ifade edebilmeye başlamalarıyla bir büyümenin de gerçekleşeceğine inanıyoruz”  dedi ve açıklamasına şöyle devam etti.

“Parasallaşma tipik olarak satışları harekete geçirmekle alakalı. Fakat satışları harekete geçirmeden önce müşterinizle bir bağlantı kurmanız gerekir. Sosyal medya hem bu bağlantıyı kurmanıza hem de müşterilerin söylediklerini duymanıza olanak sağlıyor.”

Öyle görünüyor ki bu alanın öneminin en büyük göstergesi, dünyanın en büyük perakendecisi Wal-Mart'ın, perakendeciliği sosyal, mobil ve yerel medya ile birleştirmek amacıyla Mountain View'deki Kosmix'i satın aldıktan sonra@WalmarrLabs'i kurmasıdır.

Yorumlar